7.1.14

Semangat yang boleh hilang


bangkit kalau ko seru. petik jari kalau kau mahu
semua dalam jiwa.
jiwa ada pada cuaca.

dalam mimpi. mimpi ngeri
jarang indah.jarang berubah

macam hati.hati tetap pada yang satu. 
hati tetap yang tidak menentu

tetap hanya pada hari.
kitaran ratusan.kiraan awalan.detik akhiran

ada yang kau boleh simpan
selama mana yang kau perlu.
selama mana yang kau mampu

letakkan ia merata.supaya kau jumpa jalan pulang.
kau tahu ia ada. kau seru tiba menjelma
tak perlu dengan kata. kemas berbicara

untuk kau. 
semangat yang boleh hilang




21.8.13

Hari Kesakitan

Hari tu aku sakit.
aku rasa aku sakit
hari tu senin.
hari orang buat2 sakit
mungkin betul doktor paling byk pelawat hari isnin
tak lupe.jalan paling jam pagi2 adalah isnin
tapi aku sakit
aku sakit pikirkan aku mungkin sakit
dedar
demam tamo kuar
tapi aku sakit
aku motivasi immune sistem mengada aku
aku sakit
sakit ngan kije aku ke
sakit ngan bayaran menyambung kehidupan ke
aku sakit tido ngan kucing
sakit aku bersenam malam2
penah ke aku selalu sakit hari isnin?
aku selalu sakit hari kebanyakan
penah je aku try sakit hari sabtu
ok aku tak try.aku serious sakit
sakit pempuan
sakit jantan
sakit pempuan selalu aku mengalah
tu jeh buat aku serupa saka
literally
sesungguhnya aku sakit
sakit otak penah dah level bape
same level ngn obsesi candy crush
sakit otak kalau karat.otak tak makin kecik main game selalu kan
sakit ah
aku baring je.selubung.harapan sakit aku kebah
kebah la klu ko dedar
in other words.tak cecah status demam.mahupun sakit
aku sakit aku perasaan aku sakit
komplen ke sakit
die kan lupuskan dosa kecik
kecik zarah
kecik kuman eksiden langgar org
keta ko pulak sakit
sakit ne - purse ko koyak. die lagi sakit
haritu la
hari aku sakit

1.8.13

urusniaga satu ketika di satu malam

ahhhhh shit la....

ketak..ketak.. (sound effects)

sekarang la kan..kecik hati bile esok takde bunyi ketak2 tu lagi

di sebabkan itu..semua tempat di carinya. dekat.jauh. carian sesawang
sume pon tak membuahkan hasil

keluh seketika gadis demikian. cemane nk buat ne
baring dan membelai si samsung
samsung ne ade 4 kaki

setelah 4 jam dan kesedaran sivik melanda. di gigihkan juga kaki melangkah mencari 
ok tipu.drive je la.mende alah nk carik tu berat.berat boleh angkat sebelah tangan
da selalu angkat mende berat katenye

*libas rambut

setelah bertanyakan hampir semua orang yang ada. petunjuk akan mendapat mende alah tu semakin hampir
hampir sampai die berada di lorong gelap itu
aku pun dengan hati kental..park kat sebelah lorong gelap itu
(lorong tu ade lampu jalan satu je)

ah amoi..apa mau? saye mau tu la abang (tunjuk pakai muncung)
oh itu ah..mane lu letak lu punye barang. sini (sambil membuka bonet kereta)
abang apek itu pon berjalan ke kereta dan mengambil mendealah tersebut
di gantikan dengan baru dan transaksi selesai dengan pemberian jumlah berkaitan

seram tak seram terus tutup bonet dan pulang
mendealah berat.12 minit 7saat jugak nak heret ke lif seterusnya ke rumah 

bile dah sampai. ketak..ketak...poouf.. (sound effects)

ahaaaa..yes..boleh lah goreng nugget sekarang

makcik pon lapo 

sekian...

29.7.13

Pelan Jalan Ke Hati Dia - episod permulaan satu episod

sambungan episod Deja vu

selepas dia turunkan tingkap die tuh...

aku jegilkan mata dan baling cokelat kitkat--have a break aku kater
die lagi jegilkan mata.tekejut la tuh
ha..ingat aku gadis melayu terakhir?

lepas itu die senyum.u ready? tanya beliau
hmmm..jawab aku..sehelai sepinggang ngan satu bag toiletteries
itu je u bawak? cukupla nyer..bukan aku nk saaaaaaaannnngggaaatttt ikot
die senyum..aku menyeringai

dalam perjalanan yang jauh tuh.perbualan one side je
erti kata lain aku mengelamun jauh kat dia
dia nye ne.dia nye ne

eeeehhheeeeetttt...bunyik brek
kelas bunyik brek aku.byk sgt men game need for speed

im hungry..jom makan

ohhh..sebetulnya bunyik perut pon da cam menggila ne
senyum aku da takleh nk fake lagi dah
selama aku makan.aku tgk je cara dia makan
hmm..berjimat.semoga tak kedekut

saja aku duga.nak duit boleh? nak g beli pau
takpon aku beli pau
aku g beli bantal bentuk strawberry
2

die jegilkan lagi mata dia
aku buat rileks.sambung makan
ape game aku nk main ne
ape game die nak buat ne
gelak sinis dalam hati

da kenyang?
dah jom.i bawak u ke destinasi pertama
aku menurut.bukan nasik kangkang yang aku telan ne
shiat

ngah mengelamun jauh..panas je tangan aku ne tetibe
berat pon ye
tangan die upenyer

senyap je la aku,tangan lembut cam gadis

radio bukak lagu nickelback.aku nk kuatkan sikit..die da buat siap2
siap nyanyi ne
sore sedap..ne taktik ngurat aku ke boh
aku join sekali.join sambil tukar key lagu.high pitch g

lagi rancak die nyanyi lagu tuh.

sambil die belok ke kiri..berenti di hadapan banglo mewah atas bukit
mane aku tau atas bukit
bila masa hummer mengaum ah
hummer pon mengaum-sembanggg

ok..we are here.

jom....

errr..sesambil aku turunkan kaki dan kaver muka kagum

aku doakan aku selamat dpd diganggu makhluk2 durjana

bersambung........

31.5.13

Bunga Matahari Pink Lah Sangat

semoga kegembiraan kekal di pelusuk jiwa

hah ayat tu kan doa
doa tu dijawab Tuhan. Yes or No

bile kala perasaan yang berlari menyentuh bunga matahari tukar jd kaler pink dek gila suka
bila gila tak suka.aku sentuh die mati.pink ade ah.pink da nak mati

matahari masih ade.memancar jelas.shade ray ban da pon di letak siap2
rambut masih elok.dress tak koyak

perasaan je tuh yang takder.perasaan tuh je yang buat main2.
perasaan tuh je yang aku ada.perasaan tu je yang aku pegang
perasaan tuh yang macam tahi

err..aku letak sabit tadi katne? terasa nk buat bunga matahari ne kuaci lah
angin menderu tetiba

oh demm..dark ages? dark cloud?

jgn menggila..aku takde mood

sekian